Indblik,  Oplevelser

1. august Christiansborgimi

I anledning af “Grønland i Tivoli” 1. august inviterede den grønlandske politiker Aaja Chemnitz Larsen til et blik ind bag dørene på Christiansborg, hvor hun som medlem af Folketinget har sin daglige gang. Jeg må indrømme det er nogle år siden, jeg sidst har været på Christiansborg, så udover at blive klogere på hvordan det grønlandske folder sig ud inde i magthavernes maskinrum, var det også en kærkommen anledning til at besøge et af de store turistmål på min første feriedag i min egen by, hvor jeg selv holder “staycation” denne sommer. 

Aaja Chemnitz Larsen gav en både spændende, informativ og underholdende rundvisning og et inspirerende indblik i sin hverdag i Folketinget, som hun har været medlem af siden 2015, og som hun blev genvalgt til i år. Hun repræsenterer det socialistiske grønlandske parti Inuit Ataqatigiit, men fortalte om, hvordan hun samarbejder bredt med alle partier i Folketinget, for at arbejde for Grønlands interesser. Det var en særlig oplevelse at gå rundt i disse mange gange og rum, man kender så godt fra medierne. Og få kig ind i rum, men sjældent ser. Og særligt spændende også at se det hele med et grønlandsk blik og fra en anden synsvinkel.

Det er helt umuligt at gengive det kæmpe stykke arbejde Aaja Chemnitz Larsen laver her, men hun fortalte om, hvordan hun har ry for at være den, der lukker og slukker Christiansborg, da hun tit arbejder til sent. Vi fik rigtig mange sjove små detaljer med fra Christiansborg undervejs som fx at ens placering i Folketingssalen afhænger af, hvor ny man er. Der knyttede sig en lille quiz til rundvisningen, så det var bare med at spidse ører undervejs, hvilket ind imellem var lidt udfordrende, da der også var meget at kigge på, som nemt kunne distrahere en. Som Aaja selv sagde, kan man nemt glemme at nyde, hvor smukt et sted Christiansborg er, når man har sin vante gang der, fordi man ser det hele hver dag. Fyldt med mange smukke gange, rum, fine detaljer og ikke mindst masser af kunst i form af malerier (som ministerportrætter), skulpturer og statuer.

Vi fik også lov til at kigge ind på Aajas kontor, hvis indretning øjeblikkeligt afslørede, at det tilhører en grønlandsk politiker. Her fortabte jeg mig lidt i at studere de mange fine ting af grønlandsk design, små figurer, billeder på væggene, kunst osv. Det var en virkelig fin dag, som inspirerede mig til snart også at tage på en almindelig rundvisning på Christiansborg. Og kan kun anbefale at tage med, når der inviteres til et lignende arrangement igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *